Menu

Japanese Knivar: En Fin Sida För Utmärkt Rätter

Japansk kniv Yttranden

Japan är faktiskt land för lång traditioner, där århundraden av uppbyggt förståelse liksom äventyr är givits kommer från master till student, från instruktör till elev. Kommer från ikebana blomma planer till kampsport och även kabuki biograf, varje praxis innehav sin väldigt egen samling av riktlinjer, tekniker liksom högskolor av designer. Standard japanska knivar var ursprungligen härstammar från japanska svärd hantverk. metoderna har blifvit överlämnats kommer från era till åldersgrupp liksom perfekterad som tiden går.

Vikt av Kniv Utveckling

Ett spetsigt skär skiva med hjälp av ämnen effektivt, men en trubbig blad kommer att förstöra mobil väggytor av ingredienser, förändrar deras utseende samt smak. Till exempel om man försöker att chiffonade basilika tillsammans med en matt kniv och den kommer att omvandla svart nästan prompt. Tillsammans med en gles skarp blad, mycket samma chiffonaden kommer definitivt behåll sin vibrant grönaktig färg i timmar eller kanske dagar. Den enkantade skäraren är faktiskt en unik komponent av traditionell östlig knivar, som är rak ansluten till österländska mat liksom förflutna. Typiskt östligt mat syftar att bevara liksom uppmärksamma verkliga smaker av färsk liksom periodisk aktiva ingredienser, skapar en vass blad är viktigt att denna metod.

Typer Som Individer Av Traditionell östliga knivarTidigare historia för japanska knivar

 

Yanagi

 

Yanagi använde för att skiva benfria fiskfiléer i sashimi och även pålägg för sushi. De vackera, tunna skärarna snitten attraktiva skivorna i en lång, dra rörelse. Ursprungit från Kansai (Osaka) region.

Takobiki

Takobiki är en variation av yanagi och även är används för att cut rakt skuren sashimi. Det's tunn fysisk kropp bringar in skärning tunn snitt av fisk enklare än yanagi. Den tråkiga idé och balanserad vikt fungerar bra på hård komponenter liknande bläckfisk, där den får sin egen etikett. Kommer Från Kanto (Tokyo) region.

Fugubiki

Fugubiki är faktiskt en standard orientalisk typ fiskskärare, identisk med yanagi. 'Fugu' eller till och med blåsfisk är faktiskt allmänt erbjuds på en ommålad tallrik , liksom cut extremt smal så design på the tallrik kan vara seen through fisken skivad.

Kasumi knivar

Kasumi föreslår "dis" som beskriver det dimmiga attraktionskraften hos det mjuka järnet kroppen av bladet, jämför med det glänsande attraktionskraften av koldioxid stål. Hantverkare skapa kasumi knivar genom gå med ett föremål av mjukt järn med en bit av koldioxid stål. Efter att smida, hamra, och även näring, koldioxid-stålet slutar med att bli bladets sida. Det släta järnet del blir kroppen och även ryggraden på bladet. Denna sänkt bräcklighet liksom skapar utveckla enklare. Kasumi knivar är mycket enklare att använda liksom slipa än honyaki knivar, men deras överhand erkännande är kortare. När som helst du ämnar en fullständig artikel om kniv, besök sidan.

Hongasumi

Hongasumi knivar är moderna kasumi knivar. De är faktiskt vanligtvis tillverkade av högre kvalitet produkter, betalt speciell uppmärksamhet på liksom extra åtgärder är faktiskt inblandade i tillverkning, härdning, liksom finishing processer.

Damaskus knivar

Layered stål (Damascus stål) är faktiskt blir mer och mer populärt som ett resultat av sin included förmåner och iögonfallande tilltalande. För att utveckla dessa klingor, mycket hög kol stål faktiskt skiktat med mjuk järn vid den punkten skapad och hamrad. Bland kasumi-knivarna, delade stål blades innehav den längsta sidan igenkännande .

Honyaki

Honyaki (eller till och med "äkta smidda") knivar är faktiskt designade helt borta från en produkt. Honyaki knivar har den bästa kirenaga, eller överhand retention inom japanska blad. När det är sagt, eftersom stålet egentligen således svårt, honyaki knivar är faktiskt svårare att utveckla och extra benägen för skadlig, sprickning, eller till och med skadlig om används dåligt. Hantverkare demand en stor kvantitet av capability för att smida honyaki knivar, och även kockar kräver ett ton expertise att använda liksom ta hand om alla av dem.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.